Co s odpadní vodou? (aktualizováno pro 2022)

Usazení vrchní desky jímky

 

Likvidace odpadní vody

Každý, kdo se chce pustit do stavby domu, se musí vypořádat s jedním velkým problémem a to, jak likvidovat odpadní vody. Rozhodování bývá mnohdy náročné, neboť existuje spousta faktorů, podle kterých se musí každý stavebník rozhodnout, jaké řešení bude zrovna pro něj to nejlepší.

Pozor novinka u likvidace odpadní vody! Nově přišla v platnost části 5 normy od 1. 8. 2022. Část 5 pak rozšiřuje definici od Dezinfekci čištěných odpadních vod a ekvivalentní úpravy.

Jedna z mnoha variant je například použití žumpy. Tato varianta je rozhodně ta nejjednodušší. Toto řešení má také nejmenšími počátečními náklady, a to Vás rozhodně při každé stavbě domu potěší. Stačí Vám pouze koupit jímku. To je vše, co při tomto řešení potřebujete. Odpadní voda je v tomto případě vypouštěna do jímky a následně, nejčastěji jednou za měsíc, odvezena do čističky odpadních vod. Jak jednoduché, že?

Další možností je například pořízení vlastní čističky odpadních vod a její zabudování do vašeho objektu. I při této variantě zvažte koupi jímky. Rozhodně se Vám tento krok vyplatí. Můžete jí totiž využít jako nádrž na hromadění čisté vody, která vychází ze zmiňované čističky. Vodu z nádrže můžete následně použít například na zálivku rostlin na Vaší zahradě. Jedná se tedy o chytré, efektivní a úsporné řešení, neboť dokonale využíváte čistou vodu z Vaší čističky.

 

Usazená dvoukomorová jímka
Usazená dvoukomorová jímka
Montáž dvoukomorového septiku
Montáž dvoukomorového septiku

 

Kontakt - vedoucí prodeje

“Děláme jímky. Z pořádného betonu. Už přes 20 let.
Zavolejte nebo napište, rádi vám poradíme.”

Petr Novák, vedoucí prodeje

info@betonovejimky-septic.cz

+420 723 354 896
+420 720 127 710